KOLAY HAVLU KENARI ÖRNEKLERİ

İki renk örülen havlu kenarı modelleri Sade, basit aynı zamanda kullanışlı bir örnek . Dantel  modele 20 zincir çekip zincir üzerinde 3 trabzan 3 zincir aynı noktaya 3 trabzan yapıyoruz. 6 zincir çekip 3 trabzan 3 zincir 3 trabzan yaparak ilk sıra tamamlanır. Örnek tek yönde arttırma yapıp diğer taraf düz olacak şekilde örülüyor. Arttırma 8 kare olduğu zaman ilk üçgen yapılmış oluyor. Aynı şekilde üçgenler havlu boyuna  göre ayarlanıp örülüyor. Ortalama 8 üçgen yeterli geliyor. Sarı kısım bu kareler üzerinde sıralı şekilde örülüyor renge göre uygun kurdela ile süsleniyor. Kolay dantel havlu kenarı örnekleri.  
dantel havlu kenarı modelleri

KENAR DANTELİNDEN HAVLU KENARI 
Havlu kenarı olarak model daha önce çarşaflar için örülen bir kenar danteli idi. Bende de bu modelden vardı fakat örmek kısmet olamamıştı. Bu modeli nette bulmuştum sizlerle paylaşmak istedim. Hem kolay hemde kullanışlı bir dantel modeli. Özellikle bazı bayanlar ütüleme işini sevmedikleri için havluları dantelsiz kullanmayı tercih ediyorlar. Belki bu tarz kullanışlı modelleri tercih edebilirler. Hem örmesi kolay hem de bir seferlik ütü ile tekrar ütü istemeyen bir kenar dantelinden havlu kenarı örneği. Güzel günlerde kullanın.
dantel havlu kenarı


İğne oyası ve dantel elişi birlikte yapılan bir örnek bu modele benzer bir modeller daha önce yayınlamıştım. Bu örnekte dantel olarak örülüp som kısımda iğne oyası yapılıyor ve boncuklarla süsleniyor. Havlu renklerine göre beyaz ve gülkurusu tonlarında örülmüş. Dantel örülüp havluya dikildikten sonra sutaşı olarak adlandırılan tuhafiye mefruşatçılarda bulabileceğiniz şerit dikilmiş böylelikle dikiş kısmı görünmüyor. Sutaşını aynı renkte bulabilirseniz daha güzel olacaktır.    
dantel havlu kenarı


dantel havlu kenarı örnekleri

2014 havlu kenarı örnekleri  yeni havlu kenarları
Hiç yorum yok

Fikirleriniz Bizim İçin Çok Değerlidir.