Kolay Yazma Kenarı Tarifleri

Tığ işi kolay yazma kenarı rasimli açıklamalı tarifi. 2017
Yazma kenarı modelin zorluğuna göre değişir. Ben sizlere örülmesi kolay ince çabuk biten modellerden göstermek istedim.Yazmanızın kenarı sarılmış ise iki sırada tamamlayabileceğiniz örnekler. Daha çok örümcek kullanılarak örülmüşler. Yazmanızın rengine göre rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Bazı örneklerde renk seçme sıkıntısı yaşayabilirsiniz.

Birinci model tarifi:
Bir tane örümcek yapıp ara verip üçlü trabzan Bu trabzanın içine yine 8 tane üçlü trabzan yapıp hepsini tek seferde topluyoruz 10 zincir çekip tekrar dönüp batıyor ve içini sık iğne dolduruyoruz. İkinci renk tekrar sık iğne ara örümcekler


 İkinci modelin tarifi:
Örümcek yap ikili trabzan yap dört zincir tepesine bat sık iğne ile doldur
İkinci sıra ilk yaptığımız tepe kısmında başlanır dört tane trabzan yap yedi zincir dön ilk trabzanın tepesine bat bu zincirin içine iki zincir çekip üç trabzan üç zincir tekrar aynısını tekrar et.Tekrar örümcek yap iki tane yap trabzanle devam et.


Üçüncü yazma kenarının tarifi:
Dört zincir çekip aralıklı olacak şekilde üçlü trabzan yap. 3 zincir çek 8 tane trabzan doldur bu şekilde devam et.İkinci sıra 4 zincir çektiğimiz kısma 8 trabzan yap sonra üç zincir çekilen kısma 3 zincir çekip bir trabzan 4 zincir tepesine bat tekrar 3 zincir aşağıya in tekrar 3zincir aynı işlemleri tekrar et.Bitince beyaz kısımlı trabzanın üzerinde sık iğne ile yarına kadar in ordan yine dört zincirli yere 8 trabzan doldur.


Dördüncü modelin tarifi: 
Bir örümcek yapıp10 zincir çekip tepesine batıyoruz üç zincir çekip 3 tane trabzan  üç zincir şeklinde 3 sefer yapıyoruz
İkinci sıra  aralarda örümcek  10 zincir geri dönüp 16 sık iğne tekrar dönüp 4 zincir çekip her sık iğnenin tepesine gelecek şekilde batıyoruz.


Hiç yorum yok

Fikirleriniz Bizim İçin Çok Değerlidir.