YAZMA OYA ÖRNEKLERİ 2

Örmesi kolay anlatımlı oya örnekleri. Kalın filoş ip ile örülen basit bir örnek. Kendinize ölçü olarak dondurma çubuğu ayarlayabilirsiniz. Sondaki resme baktığınız da modelin ayrıntısını daha iyi anlayacaksınız. Üç gözeneğe üçerli trabzan dolgu yapıyoruz 4 zincir çekip daha sonra ilmeği uzatarak çubuğa takıyoruz. Aynı noktadan ilmek çıkarıp tekrar çubuğa takarak 6 kez tekrar edeceğiz. 4 zincir çekip işleme aynı şekilde devam ediyoruz. Son kısımda da renkli ip ile dört zincir çekip batarak sırayı tamamlıyoruz aralarda örümcek yapılıp modeli çıkarıyoruz.
oya modelleri

oya modelleri

oya modelleri



oya modelleri

HALKALI OYA
Uzun süredir yayınlamak istediğim bir model . Bu oya örneğinin modelini çıkarmayı denedim benzer bir örnek çıktı fakat mutlaka püf noktası vardır diye düşünüyorum daha önceden bu örneği ören arkadaşlar var ise tarifini yazabilirler.  
oya modelleri

oya modelleri

yazma oya kenarı örnekleri
Kurdela ile yapılan çiçeklerin iğne oyası ile tamamlanarak ve aralarda boncuk kullanılarak yapılan bir model. Daha önce bu kurdelalarla yapılan tığ oyalı modelini yayınlamıştım bu da iğne oyası ile yapılanı. Oyalarda da modeller sürekli değişiyor ama bu örnek sürekli yenilerek kalmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok

Fikirleriniz Bizim İçin Çok Değerlidir.